Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın kredi notunun indirilmesinin ardından küresel büyüme endişelerinin artması ve Çin'in büyük ölçekli teşvik beklentilerine yönelik iyimserliği ortadan kaldırmasıyla Asya Borsaları düştü. MSCI Asya Pasifik Endeksi 2008'den bu yane en sert aylık düşüşüne hazırlanıyor.

Güney Kore'nin en büyük tüketici elektronikleri ihracatçısı ve satışlarının yüzde 47'sini Avrupa ve Çin'de gerçekleştiren Samsung Electronics Co. yüzde 1.5 değer kaybetti. Industrial&Commercial Bank of China Ltd. yüzde 1.9 düştü. Dünyanın en büyük otomobil mikrokontrolörleri üreticisi Renesas Electronics Corp., hisselerinin açığa satışlarının sınırlandırılmasının ardından yüzde 32 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.2 kayıpla 112.39 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 3 hisse düştü. Endeks bu ay Çin'deki yavaşlama ve Avrupalı liderlerin Yunanistan üzerindeki baskılarını artırmasıyla yüzde 10 düşüş kaydetti.

Son 12 ayda Batı'nın, Çin'in büyüme hikayesinde açık bir nokta aradığını öne süren Baring Asset Management Ltd.'ın çoklu varlık stratejileri müdürü Khiem Do, yatırımcıların hâlen daha Avrupa'daki borç krizi konusunda ikna olmadığını, bunun da İspanya ve İtalya'nın yüksek tahvil faizlerine yansıdığını belirtti.