Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin hükümetinin ekonomik büyümeyi canlandırmak için büyük ölçekli teşvik uygulayacağı spekülasyonlarını ortadan kaldırmasıyla Çin Borsası 2 haftanın en yükseğinden geri çekildi.

Xinhua Haber Ajansı'nın, hükümetin 2008'deki büyüklükte bir teşvik önlemi uygulama planı olmadığını yazmasının ardından Anhui Chaodong Cement Co. ve Hebei Iron&Steel Co., inşaat malzemeleri üreticileri arasındaki düşüşü izledi. China Vanke Co. ve China Merchants Property Development Co., JP Morgan Chase&Co.'nun, yatırımcıların emlak hisseleri almasını söylemesinin ardından yüzde 1.3'ün üzerinde primlendi.

Şanghay Bileşik Endeksi önceki 2 günde yüzde 2.4 artış kaydetmesinin ardından yüzde 0.3 kayıpla 2,282.48 puana geriledi. Endekste değer kaybeden ve kazanan hisse sayısı birbirine yakın seyretti. CSI 300 Endeksi de yüzde 0.3 düşüşle 2,643.37 puandan işlem gördü.

Xinhua'nın haberinin yatırımcıları hayal kırıklığına uğratarak, mevcut teşvik önlemlerinin büyümeyi desteklemeye yeterli olup olmadığını sorgulatabileceğini belirten Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, bu önlemlerin işe yarayıp yaramayacağının yakından izlenmesinin gerektiğini söyledi.

ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 3.2 yukarıda kapandı.