Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse sentleri, bugünkü İtalya borçlanma ihalesi ve Euro Bölgesi'nde düşmesi beklenen ekonomik güven endeksi ve durgun çıkması beklenen ABD askıda konut satışları verileri öncesi değer kaybetti. ABD endeks vadeli kontratları ve Asya hisseleri de aşağı yönde hareket etti.

Bankia SA hisseleri, Financial Times'ın haberine göre, Avrupa Merkez Bankası'nın kamulaştırılan banka için İspanya'nın getirdiği planı "kabul edilemez" olarak nitelemesinin ardından yüzde 6.9 değer kaybetti. Fransız petrol ve doğal gaz boruları üreticisi Vallourec SA, Les Echos'ta, şirketin siparişlerde bir sıçrama görmediği yolunda çıkan bir haberin ardından yüzde 1.4 geriledi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 düşerek, Londra saati ile 08:05'te 242.38 puana indi. Gösterge endeks, Yunanistan'ın kemer sıkma programındaki taahhütleri yerine getiremeyeceği ve eurodan çıkacağı endişeleri ile, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 11 düştü. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.6 geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.8'lik bir düşüş gerçekleştirdi.

Zürih'te SAM Sustainable Asset Management AG'den Kai Fachinger, "Yunanistan'ın eurodan çıkış olasılığının yükselmesi ve İspanyol bankalarının üzerinde artan baskı, yatırımcılarda bugünkü İtalya borçlanma ihalesinde faizlerin artacağı endişelerinin artmasına neden oldu" dedi ve "Yatırımcılar bugün açıklanacak olan Euro Bölgesi ekonomik güven endeksini çok dikkatli izleyecek" değerlendirmesinde bulundu.