Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bugün ABD’nin istihdam verilerinin beklentileri karşılayamaması morallerin bozulmasına neden oldu. Avrupa Borsaları günü düşüşlerle kapattı. ABD borsaları ise IMF'nin İspanya'yı kurtarma planlarını tartışmaya başladığına dair haberle kayıplarının bir kısmını telafi etti.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 2:16'da yüzde 0.2'lik düşüşle 1,310.68 puan oldu ve yüzde 1.1'lik düşüşünü telafi etti.  Endeks Mayıs'ta yüzde 6.2 değer kaybederek Eylül'den bu yana en kötü performansı kaydetti.

Avrupa'ya dair yeniden artan tansiyonla emtia fiyatları bu ay 2008'den beri aylık bazda en büyük düşüşü kaydetti. Çin'de büyümenin yavaşlaması da Mayıs ayında metal ve enerji fiyatlarının düşmesinde etkili oldu. 24 emtiayı içeren Standard & Poor's GSCI Spot Endeksi Mayıs'ta yüzde 12 değer yitirdi. Bu, Kasım 2008'den beri en sert düşüş. Bu ay pamuk fiyatları yüzde 20 oranında düştü.

ABD'de kötü gelen verilerle petrol de 3 senedeki en büyük aylık düşüşünü kaydetti. Vadeli kontratlar ABD'de işsizlik başvurularının artmasıyla yüzde 2.2 değer kaybetti. Nymex'te petrol kontratının varili 87.05 dolar oldu. Brent petrol de 102.44 dolara kadar geriledi.

Yarın haftanın en önemli verisi olan ABD tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. Yarın ayrıca, Çin İmalat PMI, İtalya İşsizlik Oranı, ABD Tarım Dışı İstihdam, Özel Sektör İstihdam, İşsizlik Oranı, Kişisel Gelir, Kişisel Tüketim Harcamaları, Çekirdek PCE, ABD Satın alma Yöneticileri Endeksi (PMI), ABD/ISM İmalat Sanayi Endeksi ve ABD İnşaat Harcamaları verileri de açıklanacak.