Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Bloomberg News'in haberine göre Sberbank ve Dexia Denizbank'ın satışı konusunda 3.6 milyar dolara anlaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan bir BDDK yetkilisi, satışta bundan sonra karşı tarafı inceleme aşamasına geçileceğini bildirdi. İnceleme süresinin satın alan tarafın çok iyi bilinmesi durumunda yaklaşık 3 ay sürebileceği belirtildi.

Açıklama yarın yapılacak

Denizbank hisselerinin satışına ilişkin olarak Dexia S.A ve Sberbank arasında sürdürülen görüşmelerin sonucu hakkındaki bilginin, yarın düzenlenecek toplantıyla kamuoyuna açıklanacağı bildirildi.

Denizbank'ın, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan özel durum açıklamasında, bankanın ana ortağı Dexia tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Denizbank hisselerinin satışına ilişkin ilgili alıcılarla sürdürülmüş olan stratejik değerlendirme çalışmalarının ardından verilen nihai teklif sonucunda, Dexia S.A. ve Sberbank'ın görüşmelerde münhasırlık konusunda anlaştıkları ve tarafların mümkün olan en kısa süre içerisinde satış sözleşmesini imzalamak konusunda karar aldıkları hatırlatıldı.

Açıklamada, Denizbank hisselerinin satışına ilişkin Dexia S.A ve Sberbank arasında sürdürülen görüşmelerin sonucu hakkındaki bilginin yarın kamuoyu ile paylaşılacağı kaydedildi.