Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in 2008'den bu yana ilk kez faiz indirmesinin sonrasında hisselerde görülen kazançların, gün sonunda finansal ve teknoloji hisselerindeki sert düşüşün etkisiyle erimesi üzerine New York Borsası geriledi.

Fed Başkanı Ben Bernanke'nin, merkez bankasının daha fazla teşvik ihtiyacı olup olmadığına karar vermeden önce ekonomiyi gözden geçireceğini söylemesi, Standard&Poor's 500 Endeksi'nde satışları başlattı. Endeks, son saatinde de Yunanistan'ın önümüzdeki günlerdeki seçiminin yoldan çıkabileceği haberinin etkisiyle tüm kazançlarını silidi.

Bank of America Corp. ve Hewlett-Packard Corp. en azından yüzde 1.3 değer kaybetti. Newmont Mining Corp., Fed'in daha fazla teşvik beklentilerini şimdilik baltalamasıyla altının düşüşe geçmesi üzerine yüzde 2 geriledi. Amerikan borsalarında işlem hacmi 7.2 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın yüzde 6.3 üzerinde seyretti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1'in altında kayıpla 1,314.99 puana gerilerken, Dow Jones Endeksi yzüde 0.4 düşüşle 12,460.96 puandan kapandı.

Piyasaların Çin hamlesinin ardından kazandıkları ivmeyi sürdürememelerinin moral bozucu olduğunu söyleyen Oakbrook Investments'ın yatırım yöneticilerinden Peter Jankovskis, Bernanke'nin açıklamalarının da yeterinde net olmadığını ve Yunanistan'daki seçimlere ilişkin endişelerin olduğunu belirtti.