Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin bölge ekonomisine zarar verdiği endişeleri arasında düşüşe işaret etmesi beklenen Almanya'nın ihracat verilerinin öncesinde yen, önemli paraların tümü karşısında güçlendi.

Asya Borsalarının, Çin'in büyümeyi desteklemek için 2008'den bu yana ilk kez faiz indirmesine rağmen düşmesiyle Dolar Endeksi 1 haftanın en düşüğünden geri sıçradı. Japonya Merkez Bankası'nın önümüzdeki hafta varlık alım programını gözden geçireceği spekülasyonu üzerine yen, dolar karşısındaki kayıplarını sürdürdü. Avustralya doları, ülkenin 4. ayında da cari açık vermesi üzerine geri adım attı.

Çin'in faiz indirimi risk iştahını yeterince açmadığını belirten Gaitame Online Co.'nun  Döviz danışmanlarından Masakazu Sato, Avrupa'daki durumun değişmediğini, bunun da dolar ve yeni desteklediğini söyledi.

Yen, euro karşısında yüzde 0.9 değer kazanarak 99.13'ten işlem gördü. Yen, dolar karşısında da yüzde 0.5 güçlenerek 79.22 seviyesinden işlem gördü, ancak bu haftayı yüzde 1.5 aşağıda kapamaya hazırlanıyor. Euro, dolar karşısında yüzde 0.4 düşüşle 1.2512 seviyesine geriledi.

ABD'nin en çok işlem yaptığı 6 ülkenin para birimi karşısında doların hareketini izleyen Dolar Endeksi yüzde 0.3 kazançla 82.481 puana yükseldi. Endeks 7 Haziran'da 81.911 düzeyinden 28 Mayıs'tan bu yana en düşüğünü test etti. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.4 geriledi.