Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

S&P 500 Endeksi'nin geçtiğimiz hafta 5 ayın en düşüğüne gerilemesi, endeksin 2011 Ekim'indekine benzer bir trende işaret ederek, hisselerin geri sıçrayabileceğinin sinyalini verdi.

S&P 500 Endeksi 1 Haziran'da Ocak'tan bu yana en düşük seviyesini kaydederken, endeksin 14 günlük RSI'si 28.5 puan ile 18 Mayıs'ta 23.2 puan düzeyinden test edilen en düşüğün üzerinde seyretti. S&P 500 Endeksi geçtiğimiz yıl 3 Ekim'de de Eylül 2010'dan bu yana en düşük seviyesini kaydetmiş, aynı dönemde gösterge endeksin RSI'si Ağustos'taki dip noktasının üzerinde gelmişti. S&P 500 Endeksi o noktadan sonra 6 ayda yüzde 29 yükseldi.

Bu ayrışmanın, satışların hız kaybettiğini gösterdiğini belirten BTIG LLC'nin baş teknik stratejisti Joshua Dollinger, sinyallerin önümüzdeki 6 hafta içinde alıma işaret ettiğini söyledi.

S&P 500 Endeksi 2 Nisan'dan 1 Haziran'a kadar geçen sürede, küresel ekonomik büyümenin yavaşladığı ve Avrupa'daki borç krizinin kötüleştiğine dair endişelerle yüzde 9.9 geriledi. Endeks geçtiğimiz haftaki son seansında da Kasım'dan bu yana en sert düşüşünü kaydederek, Aralık'tan bu yana ilk kez 200 günlük ortalamasının altına düştü.