Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi'ndeki ekonomik verilerin küresel yavaşlamaya ilişkin endişeleri artırmasıyla ABD endeks vadelileri düştü.

Petrol fiyatlarının New York'ta yüzde 3 gerilemesinin ardından Exxon Mobil Corp., Almanya'daki seanslarda geriledi. Bank of America Corp. New York'taki erken seansta, Citigroup Inc. de Almanya'daki seanslarda düştü.

Eylül vadeli S&P 500 kontratlar yüzde 0.2 düşüşle 1,307.1 puana gerileyerek, daha erken saatlerde kaydettiği yüzde 0.9'a varan kayıplarını azalttı. Hisse senetleri bu hafta küresel politika yapıcıların büyümeyi desteklemek üzere harekete geçeceği iyimserliğiyle ralli yaptı. Bu hafta yüzde 3.2 yukarıda seyreden S&P 500 Endeksi 23 Aralık'tan bu yana en kazançlı haftasına işaret etti. Dow Jones Vadeli Kontratları da yüzde 0.2 kayıpla 12,384 puana düştü.

Almanya'nın ihracat rakamlarının iyi gelmediğini söyleyen Bank of America'nın Londra'daki stratejistlerinden John Wraith, küresel ekonominin yavaşladığına ilişkin sinyallerin olduğunu ve Euro Bölgesi'ndeki kriz göz önünde bulundurulduğunda, bunun hiç istenmedik bir şey olduğunu ifade etti.

Avrupa'daki borç krizine dair kaygılar ve küresel yavaşlama, S&P 500'ün bu yılki zirvesinden yüzde 9.9 gerilemesine neden oldu.