Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Credit Suisse Group AG'ninki 3 ve Morgan Stanley'ninki 2 kademe olmak üzere, 15 bankanın kredi notunu düşürdü. Moody's'in not indirimi, Wall Street'teki dengeleri şaşırtabilir.

İsviçre'nin en büyük ikinci bankası Credit Suisse en büyük not indirimiyle karşılaşırken, Morgan Stanley ve UBS AG de kredi notu sert darbe alan bankalar arasında yer aldı. Moody's'in not indirimleri Şubat'ta yapabileceğini söylediği küresel bankalar değerlendirmesinin bir sonucu oldu.

Moody's'in Küresel Bankacılık Yönetici Direktörü Greg Bauer, not indirimi yapılan tüm bankaların volatilite ve çok yüksek borçlardan kaynaklanabilecek zarar riskleri olduğunu belirtti.

Credit Suisse, JP Morgan Chase&Co. ve BNP Paribas SA'nın kredi notları A2'ye düşürüldü.

Düşük kredi notları, borçlanma ve teminat maliyetlerini artırabilir. Citigroup Inc. ve Bank of America Corp.'un kredi notları Baa2 ile çöp seviyesinin yalnızca 2 kademe üzerine geriledi. Moody's, notunu indirdiği 15 banka arasında en düşük nota sahip olan bu bankaların uzun vadeli kredi notunun görünümünü de negatif olarak belirledi.

Moody's'in indiriminin ardından Asya Borsaları düşüş kaydetti. MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.1 düşerken, petrol de 9 ayın en düşüğüne geriledi.