Advertisement
SEKTÖR HABERLERİ ABONE OL

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erman Ilıcak, bu yıl 6 bin 500 katılımcının geldiği St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu'nda Türkiye'den 40 civarında katılımcı bulunduğunu belirterek, ''İlk defa gerçekten Türkiye konuşuluyor'' dedi.


Ilıcak, ''St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu''nda gazetecilerin sorularını yanıtlarken, forumun 16'ncı yılında Türkiye'nin ilk kez resmi katılım gösterdiğini söyledi.

Bölge için ve bölgeye dair önemli kararların forumda alındığına dikkati çeken Ilıcak, forumu ''Rusya'nın Davos''u şeklinde tanımladı.

Ilıcak, TÜSİAD'ın projelere bakarak foruma katılım kararı aldığını belirterek, ''Onlardan bir davet vardı ama Türkiye'de bir muhatap, beraber çalışacakları bir ortak, organizasyon bulamıyorlardı. Daha sonra onlardan da bir davet gelince, TÜSİAD böyle bir karar aldı. Onun üzerine proje gerçekleşti ve gayet başarılı oldu'' dedi.

TÜSİAD'ın farklı sektörlerden iş adamlarını foruma getirmeyi sağladığına işaret eden Ilıcak, Türkiye ile ilgili bir oturumun ilk kez yapıldığını bildirdi.

Ilıcak, bu yıl 6 bin 500 katılımcının geldiği forumda, Türkiye'den 40 civarında katılımcı bulunduğunu belirterek, ''İlk defa gerçekten Türkiye konuşuluyor'' dedi.



-''600 civarında Türk şirketi var''

Türkiye ile Rusya'nın ekonomik anlamda iyi ilişkileri olduğunun altını çizen Ilıcak, ''Türk perakendecileri burada çok hızlı büyüyor. Türkiye'deki markalar burada gidecekleri yolun daha yüzde 1'indeler, önlerinde gidecekleri daha yolun yüzde 99'u var. Bankacılıkta da iyi gidiyoruz'' diye konuştu.

Ilıcak, Rus firmalarının da Türkiye'yi yeni yeni keşfettiğine değinerek, Rusya'da 600 civarında Türk şirketi bulunduğunu ve Türkiye'nin, Rusya'da ''sağlam'' bir ortak imajı bulunduğunu kaydetti.



-SPIEF

TÜSİAD, ''St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu''na (SPIEF) kurumsal olarak katılım göstererek, forum çerçevesinde ''Turkey's Shifting Investment Flows'' ve ''Russia-Turkey Business Dialogue'' başlıklarında oturum düzenledi. Ayrıca, SPIEF bünyesinde yapılan çeşitli oturumlara da konuşmacı seviyesinde katkı sağladı.

SPIEF, 1997 yılında kurulan ve 2006 yılından bu yana Rusya Federasyonu Devlet Başkanının himayesinde yıllık olarak düzenlenen ve uluslararası iş ve siyaset dünyasının önde gelen liderlerinin, medya, akademi ve sivil toplumdan etkin isimlerin katıldığı üst düzey bir zirve toplantısı niteliğini taşıyor.

Son 5 yıl içinde dünyada önde gelen küresel bir etkinliğe dönüşen SPIEF, 2011 yılında ''Yeni Bir Dönem için Yükselen Liderlik'' başlığı ile biraraya gelirken, 5 devlet başkanına ev sahipliği yaptı ve 96 ülkeden 5 bine yakın katılımcıyı ağırladı.