Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Euro Bölgesi'nde süregelen borç krizinin, Avrupa entegrasyonunun hızlandırılmasının gerekliliğini gösterdiğini bildirdi.

Westerwelle, Fransız Le Figaro gazetesine verdiği demeçte, ''Kriz, bize entegrasyonun hızlandırılmasının gerekliliğini gösterdi'' diyerek, ortak paranın oluşturulması sırasında bir hata yapıldığını, Avrupa ülkelerinin mali ve ekonomi politikaları arasında yeterince koordinasyon sağlanmadığını vurguladı.

Avrupa'nın artık ortak para ve ortak pazardan daha fazlası olduğuna işaret eden Westerwelle, Avrupa'nın, ortak kültürü onaylayan bir birlik olduğunu söyledi.

Westerwelle, Avrupa projesinin yineden onaylanmasının, güvenin sağlanmasında ve borç krizin aşılmasında kararlı bir önlem olacağını ifade ederek, Avrupa'nın ilerlemek için çalıştığına inanmazsa hiç bir yatırımcının Avrupa'ya güvenmeyeceğinin altını çizdi.

İtalya'daki borç sorununa da değinen Westerwelle, oldukça rekabetçi bir ülke olan İtalya'da yapısal reformların hayata geçirildiğini hatırlattı ve ülkenin tüm zorlukların üstesinden geleceğine vurgu yaptı.

Westerwelle, ''Almanya, 10 yıl önce Avrupa'nın hasta adamı olarak nitelendiriliyordu. Talih hızla tersine dönebiliyor'' dedi.