Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, Almanya'da iş dünyası güveninin iki yılı aşkın sürenin en düşük seviyesine inmesinin ardından düşüşünü ikinci güne taşıdı. ABD endeks vadeli kontratları yükselirken, Asya hisse senetleri değer kaybetti.

Credit Suisse Group AG, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s Investors Service'in Credit Suisse ve diğer 14 önemli bankanın kredi notunu düşürmesinin ardından yüzde 1.8 değer kaybetti. Michael Page International Plc, Solvay SA ve Royal Vopak NV, notlarının düşürülmesinin etkisi ile geriledi.  Bankia SA ise İpsnayol bankalarına gelen alımlara öncülük etti.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 düşerek Londra saati ile 09:22'de 246.54 puana indi. Endeks bu hafta halen, Yunanistan'da Yeni Demokrasi Partisi'nin 17 Haziran seçimlerinina rdından koalisyon hükümetini kurmayı başarmasının ardından yüzde 1 yukarıda. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.3 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 1.3 geriledi. İsveç ve Finlandiya piyasları bugün tatil nedeniyle kapalı.

RCM Ltd. küresel hisse senetleri şef yatırım yetkilisi Lucy MacDonald, "Görülebilir gelecekte, aşırı düşük büyüme, düşük faizler ve siyasetçilerden kaynaklanan volatilite ortamında olacağız" dedi.

Stoxx Europe 600 Endeksi, Yunanistan'ın eurodan çıkmak zorunda kalabileceği endişelerine bağlı olarak, 16 Mart'ta gördüğü bu yılın zirvesinden yüzde 9.5 düştü. Endeks dün, Fed'in ABD ekonomis için büyüme tahminini düşürmesi ve Çin'de imalat sanayinin sekizinci ayda da daralabileceğini gösteren veri ile birlite yüzde 0.5 düşmüştü.