Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Avrupalı politika yapıcıların bölgedeki borç krizini çözebilmek için adımlar atmakta olduğu yolundaki iyimserlikle, yatırımcıların yüksek getirili menkul kıymetlere yönelmesi sonucu değer kazandı ve Ocak ayından bu yana en hızlı haftalık artışını gerçekleştirmeye yöneldi.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB), bankaların AMB kredileri için vermek durumunda oldukları teminatlara ilişkin kuralları gevşeteceği yolundaki spekülasyondan sonra değer kaybetti. Almanya Başbakanı Angela Merkel, bugün Roma'da Fransız, İtalyan ve İspanyol mevkidaşlarıyla biraraya gelecek. Lüksemburg Başbakanı Jean-Claude Juncker, İspanya'ya bankacılık sektörünü desteklemek için sağlanacak yardımın, kurulduğunda daimi fona transfer edilmeden önce, geçici kurtarma fonundan başlatılacağını söyledi.

Milano'da UniCredit SpA sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Luca Cazzulani, "Politika yapıcıların adım atıp birşeyler yapma istekliliğinde olduğu yolunda artan bir algılama var" dedi ve "İspanya tahvillerindeki yukarı hareket, İspanyol bankaları için destekleyici bir unsur olan, Avrupa Merkez Bankası'nın teminat kurallarını gevşetebileceği beklentisine dayanıyor" değerlendirmesinde bulundu.

10 yıl vadeli İspanyol tahvillerinin faizi 11 baz puan ya da 0.11 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 13:01'de yüzde 6.502ye geriledi. Ocak 2022 vadeli yüzde 5.85 faizli tahvilin fiyatı 0.74 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 7.40 euro yükselerek 95.43 seviyesine çıktı.

10 yıl vadeli İpsnayol tahvillerinin faizi bu hafta 38 baz puan düştü ve 27 Ocak'tan bu yana en hızlı haftalık düşüşünü gerçekleştirdi.