Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli Bloomberg HT'nin Akıllı Para programına konuk oldu.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's'in Türkiye'nin devlet tahvili notunu ''BA''dan ''BA 1''e yükseltmesini değerlendiren Gedikli, kararın olumlu olduğunu ancak yeterli olmadığını söyledi. Gedikli; "Ancak notumuzun hemen yatırım yapılabilir seviyeye çıkarılması gerekli" ifadesini kullandı.

Türk ekonomisindeki duruma dair yorumlarda bulunan Gedikli, cari açığın Türkiye için risk teşkil etmediğini belirtti. Başkan Yardımcısı ayrıca Türkiye'nin bölgede üretim gücü en yüksek olan ülke olduğunu vurguladı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın para politikalarını da değerlendiren Gedikli, faiz koridorunun daraltılması gerektiğini belirtti. Gedikli konuyla ilgili olarak, "Merkez Bankası'nın yavaş yavaş faiz indirmeyi düşürmesi lazım. Dünya şartlarına da baktığımızda artık enflasyon diye bir tehdit yok. Dünya ekonomisinin parametreleri değişti. Dolayısıyla faizler aşağıya çekilmeli. Cari açık da artık azalıyor, enflasyon tehdit değil, böyle bir ortamda bunu düşünmenin zamanı geldi" şeklinde konuştu.

Gedikli, ayrıca 1 Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Türk Ticaret Kanunu ile iş dünyasından gelen taleplerin karşılanacağını ifade etti.