Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Başta Fransa ve İtalya tarafından olmak üzere euroyu kurtarmak için kendisinden daha kararlı hamleler talep edilen Almanya, bu hafta giderek daha da birleşen Euro Bölgesi ülkeleri ile karşı karşıya gelecek. Avruopalı liderler bu hafta 28-29 Haziran'Da euroyu kurtarmak ya da sonunu beklemek arasındaki ince ayrıma işaret edecek zirve için hazırlanıyor.

İspanya ve İtalya'daki bankacılık sistemi ve mali duruma ilişkin endişelerin artmasıyla, İspanyol ve İtalyan liderler de, Almanya'nın 2.5 yıldır devam eden krizi sonlandırma stratejilerine karşı çıkarak, daha fazla hamle çağrısında bulundu.

Londra'daki UniCredit SpA'nın başekonomisti Erik Nielsen, büyük değişikliklerin yapılması için sürenin çok daraldığını savundu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel geçtiğimiz hafta finansal piyasalardaki borç krizinin çözümüne ilişkin endişeleri gevşetmesi için daha hızlı harekete geçmesi çağrılarında bulunan Fransa, İtalya ve İspanya liderlerine direndi.

Almanya ile Avrupa'nın geri kalanı arasındaki anlaşmazlıklar 22 Haziran'da Bundesbank'ın, Avrupa Merkez Bankası'nın bankaları destekleme planlarına karşı çıkmasıyla bir kez daha ortaya konmuştu.