Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

State Street Corp., Avrupa'daki borç krizinin kötüleşmesiyle euronun yıl sonu itibariyle 1.20 dolar seviyesine gerileyebileceği tahmininde bulundu.

Yatırımcılara euro satıp, dolar almaları tavsiyesinde bulunan State Street Global Advisors'ın Döviz yönetimi müdürü Collin Crownover, Fed'in daha fazla tahvil alacağı düşüncesinin azalmasından ötürü doların güçleneceğini öngördü.

Euro Bölgesi'ndeki borç krizinin ekonomileri resesyona sürükleyerek, en fazla borca sahip olan ülkelerin borçlanma maliyetlerini tırmandırması ve Yunanistan, İrlanda, Portekiz ve İspanya'yı kurtarma başvurusu yapmaya itmesiyle euro, 2008'deki zirvesinden yüzde 21 gevşedi. Kurtarma fonları ve kemer sıkma programlarının birleşimi henzü finansal piyasalardaki yayılmayı durdurmayı başaramadı. Milyarder yatırımcı George Soros, Avrupalı liderlerin bu hafta güçlü adımlarda anlaşamamasının, euronun sonunu getireceği konusunda uyardı.

Crownover, insanları krizin çözümü için daha büyük adımlar atmaya teşvik edebilmek için işlerin daha kötüye gitmesinin gerektiğini söyledi.