Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Konut fiyatlarının 10 aydır ilk kez yükselmesi ve satın alma yöneticileri PMI endeksinin beklentinin üzerinde gerçekleşmesiyle Çin Borsası ikinci gününde de artış kaydetti.

Poly Real Estate Group Co., konut fiyatlarının Haziran'da 100 şehirde artması üzerine yüzde 2.7 değerlendi ve imar şirketlerine öncülük etti. Yanzhou Coal Mining Co. ve Aluminum Corp. of China Ltd., Avrupa'daki borç krizinin çözüleceğinin speküle edilmesinin emtia taleplerini desteklemesi sonucunda enerji ve emtia hisselerindeki yükselişe öncü oldu. Çin'in en büyük otomobil şirketi, Guangzhou Daily gazetesinin Guangzhou kentinin alınabilecek yeni otomobil sayısına sınırlama getireceğini yazmasının ardından yüzde 6 düştü.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kazançla 2,226.56 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 7 hisse değer kazandı. CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 artışla 2,468.14 puana yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi Cuma günü yüzde 2.9 yukarıda kapandı.

Çin'in imalat verisinin beklenenden iyi geldiğini ve Avrupa'da da borç krizine ilişkin bazı çözümlerin görüldüğünü söyleyen Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Mao Sheng, yatırımcıların ekonomi konusunda hala çok endişeli olduğunu belirtti.

Şanghay Bileşik Endeksi Haziran'da yzüde 6.2 düşüşle, Asya'nın en kötü performanslı borsası oldu.