Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton, Suriye'de barış umutları için zamanın tükendiğini söyledi ve yönetimin düşeceği uyarısında bulundu.

Clinton, Japonya'da yaptığı konuşmada, BM ve Arap Birliği'nin Suriye Özel Temsilcisi Kofi Annan'ın barış planının başarısızlığa uğradığını söylemesinin bir uyarı olduğunu belirterek, 16 aydır Esed rejimine karşı süren ayaklanmalarda, Suriye halkı için en ölümcül ayın geçen ay olduğunu kaydetti.

Muhaliflerin daha etkili olduğunu ve Suriye ordusuna karşı taarruza geçtiğini ifade eden Clinton, Suriye Devleti'nin yıkılabileceği ikazını yaptı.

Clinton, Esed yönetiminin sayılı günleri kaldığını bilmesi gerektiğini söyleyerek, bütün bölgeyi etkileyecek yıkıcı saldırılardan Suriye'yi korumak için hala şans olduğunu sözlerine ekledi.

Suriye'de 23 kişi öldü

Suriye İnsan Halkları İzleme Örgütü, ordunun bugün çeşitli kentlerde muhaliflere yönelik ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve açılan ateşte 23 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Merkezi Londra'da bulunan örgüt, ülkenin güneyinde yer alan Dera kentinde 6, Hama'da 5, Humus ve Deyr Ez Zor'da 4'er, İdlib'de 2, Kuneytra ve Şam'ın banliyölerinde birer olmak üzere güvenlik güçlerince açılan ateşte 23 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin yaralandığını kaydetti.

Suriye Genel Devrim Konseyi, güvenlik güçlerinin Humus'un Telbise kentine ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda ve atılan havan mermilerinin tarım alanlarına düşmesinde önemli miktarda mahsulün yandığını aktardı.

Ordunun Şam'ın banliyölerinde yer alan Muydaani köyüne baskın düzenlediğini, ölü ve yaralıların olduğunu ve güvenlik güçlerinin 100'den fazla kişiyi tutukladığını belirten Konsey, güvenlik güçlerinin tarım alanları ve evleri yaktığını ve köyden siyah dumanların yükseldiğini bildirdi.

Şam'ın Kadem bölgesinde Suriye ordusuyla Özgür Suriye ordusu arasında yoğun çatışmaların çıktığını ve bölgeye çok sayıda ambulansın sevk edildiğini aktaran Konsey, ordunun Rastan kentini hava destekli ağır silahlarla bombalamaya başladığını, çok sayıda yaralı olduğunu ve acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti.