Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisse senetleri, teknoloji hisselerindeki düşüşlerin, Avrupalı yetkililerin İspanyol bankaları için harekete geçmelerinin iyimser etkisini dengelemesi sonrası, Standard & Poor's 500 (S&P 500) Endeksin'deki üç günlük düşüşn ardından satıcılı seyrediyor.

Dünyanın en büyük ikinci kişisel bilgisayarlar için işlemci üreticisi Advanced Micro Devices Inc., satışlarındaki beklenmedik düşüşün ardından yüzde 10 geriledi. Apllied Materials Inc., tahminlerini düşürmesinin ardından yüzde 1.4 geriledi. Karı beklenenden daha iyi çıkan Alcoa Inc., güçlü dolar nedeniyle düşen emtia fiyatlarının etkisi ile yüzde 3.4 değer kaybetti. Kamu hizmetleri, tüketici ve telefon hisseleri S&P 500 Endeksi'nde değer kazanan gruplar oldu.

ABD hisse senedi piyasalarında, New York saati ile 12:18 itibarıyla, yükselen beş hisse karşılığı yaklaşık yedi hisse değer yitirdi. S&P 500 Endeksi, yüzde 0.2 düşerek 1,349.74 puana geriledi. Endeks son dört günde yüzde 1.8'lik bir kayıp yaşadı. Dow Jones Endeksi 9.73 puan ya da yüzde 0.1 yükselerek 12,746.02 puana geldi. S&P 500 Endeksi'ndeki hisselerin işlem adedi, bu rapor yazıldığı sırada, 30 günlük ortalamasının yüzde 7.9 altındaydı.

St. Paul, Minnesota'da Mairs & Power Inc. CEO'su William Frels, "Volatilite dönemindeyiz" dedi ve "Çok fazla aşağı risk görmüyoruz, ancak Avrupa ve yavaşlayan büyüme nedeniyle yukarı yönde bir hareket de beklemiyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

S&P 500 Endeksi'nde, chip üreticileri, zayıf teknoloji talebinin şirket karları üzerinde olumsuz etkisi olacağı endişeleri ile yüzde 1.4 düştü. Bloombergtarafından derlenen verilere göre, S&P 500 şirketlerinin karları yılın ikinci çeyreğinde düşüş gösterdi. Bu, 2009 yılından bu yana ilk düşüş olacak.