Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Son günlerdeki ifadeleriyle dikkat çeken Richmond Fed Başkanı Jeffrey Lacker, para politikası perspektifinden bakıldığında ABD'nin maksimum istihdama yaklaşmış olabileceğini ve politika yapıcıların işsizlik oranını daha aşağı çekmek için bir şey yapamayabileceğini savundu.

Lacker, "Şaşırtıcı da olsa bu ekonomide olanlara bakıldığında, şu anda maksimum istihdama oldukça yakın olduğumuzu düşünüyorum" dedi.

Fed yetkilileri, istihdam seviyesinin, işgücü piyasasının yapısı ve dinamiklerini etkileyen parasal olmayan faktörlere bağlılığından ötürü ABD merkez bankasının, işsizlik oranındaki kontrolünün sınırlı olduğuna inanıyor. İşsizlik oranı Haziran'da yüzde 8.2'de kaldı.

Bu yılki tüm Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısında muhalif tavır sergilemiş olan Lacker, Fed'in ekonomiyi desteklemesi için alması gereken önlemler konusunda diğer Fed yetkilileriyle çatışıyor. Lacker 22 Haziran'da FOMC'un Twist Operasyonu'nun 267 milyar dolar genişletilmesine de karşı çıktığını, çünkü bu genişlemenin, çok ciddi destek sağlamadan, enflasyonu tetikleyebileceğini söylediğini aktardı.