Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD hisseleri, Fed'in geçtiğimiz ay aldığı teşvik çalışmalarını genişletme kararıyla ilgili detaylar gelmeden önce çok fazla değişime uğramadan seyrediyor, dolar zayıfladı.

Standard & Poor's 500 Endeksi kazançlar ve kayıplar arasında gidip gelerek New York saatiyle 09:31'de 1,341 seviyelerinde seyretti. Stoxx Europe Endeksi, % 0.3'lük yükselişin ardından yüzde 0.2 kayıp yaşadı. Dolar Endeksi  yüzde 0.1 düştü. İspanyol tahvilleri yükselişlerini ikinci günde de sürdürdü. 24 ham maddeden oluşan S&P GSCI endeksi, petrolün New York'ta % 1.5 yükselmesinin ardından % 1 yükseliş kaydetti. Mısır, hükümetin üretimi ve stok tahminlerini düşürmesinin ardından % 2.5 geriledi.

Fed'in, bilançosundaki varlıklarının vadelerini uzatma kararı aldığı ve gerekli ileri adımları atmaya hazır olduğunu deklare ettiği Haziran toplantısının tutanaklarını açıklaması bekleniyor. İspanya Başbakanı Mariano Rajoy bugün hükümetinin bütçeyi desteklemek amacıyla yaklaşık 65 milyar euro değerinde yeni önlemler alacaklarını söylerken, önde gelen bir Alman mahkemesi, euro grubunun kurtarma fonu ve mali anlaşmasını askıya alacak bir davanın haftalar değil aylar süreceğini söyledi.

New York merkezli Russel Investments'ın Kuzey Amerika piyasa analisti Stephen Wood, bugünün "en önemli" olayının Fed tutanakları olduğunu söyledi. Wood, "Tutanaklar büyük ihtimalle ekonomide kayda değer bir yumuşak yama göstermekle beraber Fed'in de verilerin mümkün kılması halinde daha çok kolaylık sağlamak için istekli, hazır ve güçlü olduğu mesajını verecektir" dedi.