Advertisement

Galatasaray Kulübü Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk, transferde yaşanan gecikmeyle ilgili olarak, titiz davrandıklarını söyledi.

Adnan Öztürk, Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen temmuz ayı Divan Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Transfer çalışmalarıyla ilgili yöneltilen sorular üzerine, futbolcu ismi vermekten kaçınan Öztürk, futbol komitesinin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtirken, ''Transfer zaman alıyor ama normaldir. Galatasaray geçen sene 18. şampiyonluğunu kazandı. Kazandığımız bu şampiyonluktan sonra, düğün bayram havasıyla, transferde har vurup harman savurma lüksümüz yok. Çok ciddi rakamlar dönüyor'' dedi.

Kulübün amiral gemisi olarak nitelendirdiği futbolun bilançolarına, rakamlarına dikkat etmeleri gerektiğini dile getiren Adnan Öztürk, ''Hem teknik heyetimiz, hem biz, hem de özellikle başkanımız bu konuda çok titiz ve ısrarcıyız. Hesabımızı kitabımızı iyi yapmamız lazım. 'Şampiyon olduk. Hadi onu da alalım, bunu da alalım' gibi davranışlara girme lüksümüz yok. Tarihte bunu Galatasaray daha önce da yaşadı. Başarılar elde ettikten sonra mali olarak bazı zamanlarda dar boğaza girdi. Bizim böyle bir şey yaşamaya ve yaşatmaya niyetimiz yok. Şirketlerimizi kar eder hale getirmemiz lazım. Transferlerin mali boyutunun iyi hesaplanması lazım. Galatasaraylılardan sabır istiyorum'' ifadelerini kullandı.

Yapılan bir transferde atılan imzayla kulüplerin 3-4 hatta 5 yıllık yükümlülükler içine girdiğinin altını çizen Adnan Öztürk, ''İnce eleyip sık dokumakta fayda var. Ekonomik kriz dünyada, özellikle Avrupa'da devam ediyor. Önümüzdeki senenin özellike çok parlak olacağını zannetmiyorum. Konunun parasal boyutlarına bakarsanız, Avrupa'daki futbol kulüplerinin bilançolarını incelerseniz, Galatasaray olarak akılcı yaklaşmamız lazım. Galatasaray tarihi bir fırsat yakaladı. Böylesine karmaşanın olduğu bir ligden Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkıyla çıktı. Bunun ekonomik boyutunu çok iyi değerlendirmemiz lazım'' diye konuştu.

Adnan Öztürk, Türk Telekom Arena'nın ortak kullanımı talebi sonrası Beşiktaş'la yaşadıkları sıkıntıyla ilgili olarak da, siyah-beyazlı kulübün kendi stadında devam etme kararı alarak bu konuyu ortadan kaldırdığına değinerek, asırlık iki camia arasında bu kadar küçük konuların dostlukla ilgili problem oluşturacağına inanmadığını sözlerine ekledi.