Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Fed'in Haziran ayı toplantı tutanaklarına göre, yalnızca birkaç Fed politika yapıcısı, merkez bankasının, istihdam piyasasını desteklemek ve enflasyon hedefini tutturmak için muhtemelen ilave adım atmak ihtiyacı duyacağını kaydetti.

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) 19-20 Haziran'daki toplantısının bugün açıklanan tutanaklarında belirtildiği üzere, birkaç üye, istihdamda tatminkar bir büyüme sağlamak ve enflasyon oranının Komite'nin hedeflediği yerde gerçekleşmesi için, ilave politika teşviğinin muhtemelen gerekli olacağını kaydeti.

Tutanaklara göre, iki üye ilave tahvil alımının uygun olduğunu kaydederken, diğer iki üye, bu alımların, işsizliğin azaltılmasında "tatminkar bir ilerleme" olmaması ya da aşağı yönlü risklerin artması durumunda gerçekleşebileceğini belirtti. FOMC üyeleri ayrıca, küresel piyasalarda Avrupa borç krizinden kaynaklanan zorlukların, Nisan ayındaki toplantıdan bu yana, arttığını da kaydetti ve ABD maliye politikasının algılanandan daha daralmacı olabileceğini vurguladı.

Fed Açık Piyasa Komitesi geçen ay, uzun vadeli borçlanma maliyetlerini düşürmek için, bilançosundaki tahvillerin vadesini uzatmaya yönelik Twist Operasyonu olarak adlandırılan programın süresini uzattı. Başkan Ben S. Bernanke, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, politika yapıcıların, istihdam piyasası iyileşmeyi gerçekleştiremezse, "ilave adımlar atmaya" hazır olduğunu söyledi.