Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcının ABD ham petrol stoklarının düşmesi ile küresel yavaşlamanın petrole olan talebi düşüreceği endişesi arasında gidip gelmesi ile petrol kayıpla kazanç arasında dalgalanıyor. 

Petrol vadelileri dünkü yüzde 2.3'lük kazancın ardından dalgalanıyor. Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin Enerji Bakanlığı'nın raporuna göre ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 4.7 milyon varil azaldı. Bloomberg'in beklentisi ise 1.38 milyon varil azalması yönündeydi. Rafineriler 2007 yılından beri en yüksek seviye olan kapasitelerinin yüzde 92.7'si ile çalıştı. Euro Bölgesi endüstriyel üretiminin bugün açıklanacak rapora göre mayıs ayında nisan ayına göre bir değişim göstermemiş olduğu tahmin ediliyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki ağustos teslimli ham petrolün varili 16 sent düşüşle Singapur'da yerel saatle 12.28'de 85.65 dolara geriledi. Petrolün kontratı dün 1.90 dolar değer kazanarak 9 temmuz tarihinden beri en yüksek seviye olan 85.81 dolar oldu. Petrol fiyatları bu yıl yüzde 13 artıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler avrupa Borsası'ndaki ağustos teslimli brent petrolün varili 19 sent düşüşle 100.04 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı teksas'ın kontratına farkı dünkü 14.42 dolardan 14.39 dolara daraldı.