Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

ABD'de açıklana konut, öncü gösterge ve imalat verilerinin yatrımcıyı hayal kırıklığına uğratmasının ardından hisse senetleri önceki kazançlarını eritti, Hazine tahvilleri kayıplarını çevirdi ve Dolar Endeksi düşüşünü kırptı.

Standard & Poor’s 500 Endeksi yüzde 0.4'lük yükselişini erittikten sonra New York'ta yerel saatle 10.42'de 1,372.81 seviyesine yükseldi. 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri önceden 3 baz puan kadar tırmandıktan sonra 1 baz puandan daha az düşüşle yüzde 1.49 oldu. Dolar Endeksi önceki yüzde 0.4 düşüşünü geri aldı. ABD'de 1956'dan beri en kötü kuraklığın yaşanması sebebiyle ekin fiyatları hızla yükselirken ham petrolün yüzde 1.9 artış yaşaması da diğer emtianın yükselişine öncülük etti.

Askıdaki konut satışlarının beklenmedik bir şekilde düştüğü, öncü göstergelerin tahminlerden fazla gerilediği ve Fed Philadelphia'nın bölgedeki imalatın üst üste üçüncü ay azaldığını açıklamasının ardından hisseler yönünü aşağı çevirdi. International Business Machines Corp'tan EBay Inc'e karların tahmnilerin üstünde gelen şirket hisseleri de önceki kazançlarını eritti.