Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Morgan Stanley, hisse senedi ve borçlanma kağıtları işlemlerinden elde ettiği gelirin Wall Street bankaları arasında en hızlı düşüşü göstermesi ile birlikte, yılın ikinci çeyreğinde karının yüzde 50 düştüğünü açıkladı ve ilave istihdam kısıntısına gideceğini duyurdu.

New York merkezli bankadan yapılan açıklamada, yılın ikinci üç aylık döneminde 591 milyon dolar kar ve 29 sent hisse başına kar elde edildiği duyuruldu. Bu rakamlar geçen yılın aynı döneminde sırasıyla 1.19 milyar dolar ve 38 sent seviyelerindeydi. Muhasebe düzenlemeleri hariç tutulduğunda ise, hisse başına kar, Bloomberg News'un anketine katılan 20 analistih tahmin ortalaması olan 29 sentin altında, 16 sent seviyesinde gerçekleşti.

Banka CEO'su, 54 yaşındaki James Gorman'ın göreve bailadığı Ocak 2010 tarihinden bu yana işlem gelirlerindeki yüzde 48'lik düşüş, Goldman Sachs Group Inc.'nin gelirlerindeki yüzde 11'in üzerindeki artışa göre oldukça kötü bir performansı işaret ediyor. Morgan Stanley, Moody's Investosr Service'in kredi notunu indirmesinden dolayı, müşterilerin banka ile işlem yapmaktan uzak durduğunu açıkladı.

New Yokr'ta Portales Partners LLC analisti Charles Peabody, "Sabit getirili menkul kıymetlerden gelen sonuçlar çok zayıftı" dedi ve "Güç güce ve zayıflık da zayıflığa neden oluyor. Bu yüzden, sabit getirili menkul kıymetler tarafında, artık kaybeden olmaya son vereceklerini düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.