Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası piyasalar, Avrupa borç krizinin küresel ekonomik büyümeyi olumsuz etkileyeceği endişeleri ve Çin'in emlak piyasasndaki kısıtlamaları sürdüreceğini vurgulaması sonrası satıcılı seyrediyor. Asya hisse senetleri ve euro değer kaybederken, petrol son dokuz haftanın zirvesinden gevşedi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:26'da yüzde 0.3 aşağıda seyrediyordu. Japonya'da Topix Endeksi yüzde 0.8 geriledi ve böylece, son 11 seansın 10'unda aşağı yönde hareket etmiş oldu. Eylül vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.2 geriledi. Euro 16 önemli para biriminin büyük bölümü karşısında değer yitirdi ve mısır fiyatları, ABD'de kuraklığın arzı tehdit etmesi ile birlikte yüzde 0.4 yükseldi.

HSBC Holdings Plc.'den hisse senedi stratejisti Steven Sun, "Piyasa için, ortam oldukça zor kalmaya devam edecek" dedi ve "Merkez bankaları küresel anlamda, finans piyasasındaki volatiliteyi düşürmek ve aşağı yönlü büyüme riskinden kaçınmak için para politikalarını gevşetiyor" değerlendirmesinde bulundu.

Çin resmi haber ajansı Xinhua'da çıkan bir habere göre, Çin emlak kontrol politikalarını gevşetmeyecek ve bunun yerine, konut fiyatlarındaki sıçramayı önlemek için gayrımenkul piyasasında "sıkı denetimini" sürdürecek. Bloomberg News'un derlediği verilere göre, S&P Endeksi'nde şimdiye kadar bilançosunu açıklayan 110 şirketin yaklaşık yüzde 71'i analistlerin beklentilerinden daha iyi kar açıkladı. Bu grubun karı yüzde 0.7 düştü.

ABD hisse senetleri dün, dünyanın en büyük bilgisayar hizmetleri sağlayıcısı International Business Machines Corp. ve en büyük internet üzerinden satış şirketi EBay Inc. gibi önemli şirketlerin karlarının beklenenden daha iyi çıkmasının etkisi ile yükselişini üçüncü güne taşıdı. Dünyanın en büyük jet motorları, elektirik jenaratör ekipmanları ve sağlık gösterge cihazları üreticisi General Electric Co. bugün kar arakamını açıklayacak.