Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Rusya'nın Paris Büyükelçisi Alexandre Orlov, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın, ''medeni bir biçimde'' görevi bırakmaya hazır olduğunu söylediğini açıkladı.

Orlov, Radio France internationale (RFİ) radyosuna yaptığı açıklamada, 30 Haziran'da Cenevre'de düzenlenen eylem grubu toplantısının nihai bildirisinde daha demokratik bir rejime doğru geçişin öngörüldüğünü ve bunun Esed tarafından kabul edildiğini belirtti ve "Esad görevi bırakmayı kabul ediyor ancak medeni bir şekilde bırakmayı" dedi.


-Westerwelle: Moskova ve Pekin, şiddet döngüsünü sürdürmek isteyenleri güçlendiriyor

Almanya Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Rusya ve Çin Halk Cumhuriyeti'nin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde Suriye kararını veto etmesinin, Suriye'de şiddeti sürdürmek isteyen çevreleri güçlendirdiğini belirtti.

Westerwelle, yaptığı yazılı açıklamada, bu iki ülkenin veto kararıyla, Esad rejimine karşı birlikte açık bir mesaj verilmesinin engellenmesinden dolayı üzüntü duyduğunu ifade ederek, "Güvenlik Konseyi böylece, Suriye'de akan kanın durdurulması konusunda önemli bir fırsatı kaçırdı. Moskova ve Pekin, engelleyici tutumlarıyla, şiddet döngüsünü çevirmeyi sürdürmek isteyen çevreleri güçlendiriyor" ifadesini kullandı.

Suriye'nin ancak siyasi bir geçiş sürecinin başlatılması durumunda barışçıl bir geleceğe sahip olabileceğini kaydeden Westerwelle, "Bu da silah zoruyla değil, sadece diyalog yoluyla sağlanabilir. Bu nedenle siyasi bir çözüm için çaba harcamaya devam edeceğiz" ifadesinde bulundu.

Devam edecek...