Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD vadeli hisseleri, şirketlerin 2. çeyrekte beklenenden daha yüksek kazanç açıklamalarına rağmen düşüş göstererek Standard & Poor's 500 Endeksinin 3 günlük tırmanışına ara vermek zorunda kalabileceğini işaret etti.

Amerikan restaurant zinciri Chipotle Mexican Grill Inc., açıkladığı 2. çeyrek satışlarının, analistlerin beklentileri altında kalması sonucu New York'ta yüzde 15'lik bir gerileme yaşadı. Microsoft Corp. ve Google Inc. dün piyasa kapandıktan sonra açıkladıkları kazanç verileriyle en az yüzde 1.5 yükseldiler.  

Eylül vadeli S&P 500 kontratları yüzde 0.4 kaybederek New York saatiyle 06:32'de 1,366.90 puana geriledi. Endeks, International Business Machines Corp. ve Ebay Inc. gibi şirketlerin beklenenin üstünde kazanç belirtmesiyle bu hafta yüzde 1.5'lik yükseliş gösterdi. Dow Jones Industrial Average vadelileri 35 puan, veya yüzde 0.3, gerileyerek bugün 12,845 puana geriledi.

Londra merkezli IG Index piyasa analisti Chris Beauchamp, "Bu sabah dikkate değer az şeyin gelmesiyle beraber bir soluklanma molası görüyor olabiliriz" dedi. Beauchamp sözlerine "Bugün oldukça hafif ekonomik takvimde, odak noktası ABD kazançlarında kalıyor" diye devam etti.

S&P 500 Endeksindeki 110 şirketten 78'inin ikinci çeyrek kazançları, Bloomberg'in verilere göre analistlerin beklentileri üzerinde geldi. 29 şirketin kazancı beklentilerin altında kalırken, 3 şirketin kazancı beklentileri karşıladı.

S&P 500 Endeksi, yatırımcıların, Fed'in ekonomik toparlanma için ek önlemler alacağına yönelik söylentileriyle beraber bu sene yüzde 9.5 yükseldi.