Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya, Valencia Bölgesi'nin merkezi hükümetten kurtarma istemeye hazırlanması ve Avrupalı maliye bakanlarının İspanyol bankaları için hazırlanan kurtarma paketini onaylaması ile birlikte, resesyonun gelecek yıla sarkacağını kaydetti.

İspanya Bütçe Bakanı Cristobal Montoro, Madrid'de bugünkü kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, gayrı safi yurtiçi hasılanın 2013 yılında, hükümetin 27 Nisan'daki yüzde 0.2'lik büyüme tahmini yerine, yüzde 0.5 daralacağını kaydetti. Montoro, hükümetin 2012 yılındakinden 9.1 milyar euro (11 milyar dolar) daha fazla faiz ödeyeceğini kaydetti.

Hükümetin yükselen borçlanma maliyetleri ortamında gelecek yılın bütçesi için harcama sınırı belirlemesi ile birlikte, Valencia, geçen hafta oluşturulan acil kredi fonundan yararlanacağını duyurdu. İspanya'da bölgeler, yılın ikinci yarısında yaklaşık 15 milyar euroluk borç ödemesi ile karşı karşıya. En borçlu bölgeler ise Katalonya ve Valencia.

Valencia bölgesel yönetimi, internet sitesinde, "Diğer bölgeler gibi, Valencia da, ekonomik krizin bir sonucu olarak, piyasalardaki likidite kısıtlamalarının sonuçlarının sıkıntısını çekiyor" şeklinde açıklamada bulundu.