Advertisement

Sezon hazırlık çalışmalarının ikinci etabını Avusturya'da sürdüren Fenerbahçe, kamp programı kapsamında oynadığı ikinci hazırlık maçında İngiltere Preimier Lig takımlarından Newcastle United ile 1-1 berabere kaldı.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin gol arayışlarıyla başladı. Kaptan Alex'in ilk dakikalardaki gol denemesinde meşin yuvarlak auta gitti.

Newcastle United 40. dakikada geliştirdiği tehlikeli akında Simpson'un yaklaşık 40 metreden yaptığı ortaya Goling kafayla vurdu, ancak meşin yuvarlak auta çıktı.

İki takımın da gol arayışları sonuçsuz kalınca ilk yarı 0-0 sona erdi.

75. dakikada Stoch'un kornerinde ön direkte yükselen Selçuk'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.

Newcastle United'da oyuna sonradan giren Abeid, 77. dakikada uzaktan attığı şutla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Golün ardından ataklarını sıklaştıran Fenerbahçe 90. dakikada aradığı golü buldu ve karşılaşma 1-1 sona erdi.


Stat: Ritzing-Sonnensee

Fenerbahçe: Mert, Orhan, Bekir, Serdar, Hasan Ali, Mehmet Topal (Dk. 82 Bienvenu), Cristian, Kuyt (Dk. 67 Semih), Alex (Dk. 67 Selçuk), Stoch, Sow (Dk. 46 M.Topuz)

Newcastle United: Elliot, Simpson (Dk. 83 Santon), Coloccini, Tavernier, Taylor, Obertan, Tiote (Dk. 59 Bigirimana), Gosling (Dk. 72 Abeid), Marveaux (Dk. 59 Gutierrez), Vuckic (Dk. 46 Ameobi), Ba (Dk. 68 Cisse)

Goller: Dk. 77 Abeid (Newcastle United), Dk. 90 Cristian (Fenerbahçe)

-Kocaman: ''Yediğimiz gole kadar oyunun kontrolü bizdeydi''-

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, İngiltere Premier Lig'inden Newcastle United takımıyla 1-1 berabere kaldıkları hazırlık maçında, kalelerinde gördükleri gole kadar oyunun kontrolünün kendilerinde olduğunu söyledi.

Maçın ilk on dakikası hariç istediklerini yaptıklarını belirten Aykut Kocaman, ''İlk gole kadar oyunun kontrolü bizdeydi. Golden sonra zor anlar yaşadık'' dedi.

Beraberlik golünü atmalarının ''iyi oyunlarının ödülü olduğunu'' ifade eden Kocaman, bir soru üzerine, ''Forvette bir problem olduğunu düşünmediğini bu bölgede iyi oyunculara sahip olduğunu'' kaydetti.

Kocaman, Avusturya'daki hazırlık çalışmaları kapsamında iki günde bir maç yaptıklarını belirterek, gelecek günlerde yapacakları iki hazırlık maçı ile UEFA Şampiyonlar ligi ön eleme turundaki rakipleri Romanya'nın FC Vaslui takımıyla oynayacakları maça kadar hazır olacaklarını belirtti.

Bienvenu ise yaptığı açıklamada, maç içerisinde iyi ve olumlu şeyler gibi hataların da olabileceğini kaydederek, ''Önemli olan resmi maçlarda doğru olan şeyleri yapmaktır. Bugün güçlü bir ekibe karşı güzel bir maç oynadık'' diye konuştu.