Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Almanya ve İtalya'nın euroyu koruyacaklarını söylemesi ve Fed'in büyümeyi desteklemek üzere daha fazla teşvik önlemi açıklayacağı spekülasyonu üzerine Asya paraları değerlendi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İtalya Başbakanı Mario Monti'nin dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi'nin, euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyleyerek verdiği borç kriziyle mücadele mesajını desteklemesinin ardından Güney Kore wonu 12 haftanın en zirvesine oturdu. 27 Temmuz'daki büyüme verisinin, dünyanın en büyük ekonomisinin geçtiğimiz çeyrekte yavaşladığını göstermesinin ardından Fed yarın 2 günlük toplantısına başlıyor.

Avrupa'daki gelişmeler ve Fed toplantısına yönelik beklentilerin risk iştahını desteklediğini belirten Seul'daki Daegu Bank'ın Döviz traderlarından Cho Young Bok, ihracatçıların deniz aşırı kazançlarını geri getirmek için dolar satmasının da wonu değerlendirebileceğini söyledi.

Won, dolar karşısında yüzde 0.2 kazançla 1,136.25 seviyesine, Tayvan doları da yüzde 0.2 değerlenerek 30.75 düzeyine yükseldi. Malezya ringgiti yüzde 0.1 primlenerek 3.1507'den işlem gördü.

Asya paralarının göstergesi Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 30 Haziran'dan bu yana yüzde 0.1 düşmesinden bu yana büyük bir değişiklik kaydetmedi. Endeksi 60 günlük tarihi volatilitesi 1 baz puan düşerek yüzde 3.84'e geriledi. MSCI Asya Pasifik Endeksi bugün 3. kez yükseldi.