Advertisement

2012 Londra Olimpiyatları'nda A Milli Bayan Voleybol Takımı, B Grubu'ndaki ikinci maçında Çin'e 3-1 yenildi.

Earls Court Salonu'nda oynanan maçın hemen başında 2-0 öne geçen milliler, file önünde üst üste hata yapınca 4-2 geriye düştü. İlk teknik molayı 8-4 üstünlükle giren Çin, etkili bloklarıyla farkın kapanmasına izin vermedi ve ikinci teknik molaya da 16-12 önde girdi. Çin karşısında istedikleri oyunu bir türlü ortaya koyamayan milliler, ilk seti 25-20 kaybetti.

İkinci sete de iyi başlayan ve 3-0 öne geçen Çin önünde özellikle Neslihan'ın iyi performansıyla sayılar kazanan Türkiye, 5-4'lük üstünlük yakaladı ve maçta ilk kez öne geçti. Rakiplerini file önünde durdurmakta zorlanan ''Filenin Sultanları'' bu sette ilk teknik molaya 8-7 geride girdi. Çin, serviste ve blokta Türkiye'nin yaptığı hataları iyi değerlendirdi ve ikinci teknik molaya da 16-12 üstünlükle girdi.

Türkiye file önünde kısa paslarla sayı üretse de bloklarda etkisiz kalmaya devam edince Çin ikinci seti de 25-20 kazanmasını bildi.

Üçüncü sete daha iyi bir başlangıç yapan milliler, maçta ilk kez teknik molaya önde girdi: 8-6. Bu teknik molanın ardından farkı 4'e çıkaran ve güçlü rakibi karşısında 11-7 üstünlük sağlayan Türkiye, basit hatalarla puan kaybedince rakibinin ikinci teknik molaya 16-14 üstün girmesine engel olamadı.

Başa baş geçen ve büyük çekişmeye sahne olan son bölümde üstünlük iki takım arasında sürekli el değiştirdi. Daha kontrolü oynayan ve daha az hata yapan Türkiye, seti 31-29 kazandı ve Brezilya maçında olduğu gibi Çin karşısında da 2-0 geriden gelerek set aldı.

4. sete hızlı başlayan Çin karşısında tutunamayan ve 4-0 geriye düşen milliler, ilk teknik molaya da 8-4 geride girdi. Üçüncü setteki performansını bu sete taşıyamayan Türkiye karşısında ikinci teknik molayı da 16-12 üstün geçen Çin, seti 25-22, maçı da 3-1 kazandı.

Gruptaki diğer maçlarda bugün Sırbistan ile Güney Kore, ABD ile Brezilya karşı karşıya gelecek.

Türkiye, gruptaki üçüncü maçında Sırbistan ile 1 Ağustos Çarşamba günü TSİ 16.45'de karşılaşacak.

-Türk taraftarlar yalnız bırakmadı-

Londra'da yaşayan çok sayıda Türk vatandaşı, ''Filenin Sultaları''nı Çin karşısında yalnız bırakmadı. Tribünlere Türk bayrakları asan sporseverler, maç boyunca tezahüratlarla milli voleybolculara moral verdi.

Bu arada karşılaşmayı Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık da tribünden izledi.

Salon: Earls Court

Hakemler: Frans Loderus (Hollanda), Şaban Muhammed Nasr (Mısır)

Çin: Yimei Wang, Ruoqi Hui, Qiuyue Wei, Junjing Yang, Yunwen Ma, Lei Zhang (Xian Zhang, Chunlei Zeng)

Türkiye: Bahar Toksoy, Gözde Sonsırma, Naz Aydemir, Neriman Özsoy, Eda Erdem Dündar, Neslihan Darnel (Gülden Kayalar Kuzubaşıoğlu, Gizem Güreşen, Esra Gümüş)

Setler: 25-20, 25-20, 29-31, 25-22

Süre: 86 dakika (27, 26, 33, 27)