Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in beklentinin altında büyüyen ihracat ve ithalat verilerinin ekonomik yavaşlamanın derinleştiği endişelerini artırmasının ardından Çin Borsası satış ağırlıklı seyretti.

Jiangxi Copper Co., Pekin hükümetinin ihracatın Temmuz'da yüzde 1 ile yüzde 8 oranındaki beklentinin çok altında büyüdüğünü açıklaması sonrasında düşüşe geçen metal şirketlerine öncülük etti. Çin'in halka açık en büyük tüketici elektronik üretici TCL Corp., ilk yarı net gelirinde düşüş açıklamasının ardından 6 gündür ilk kez geriledi. Baijiu likörü üreticisi Kweichow Moutai Co., daha yavaş kâr büyümesi açıklamasının ardından yüzde 4.9 değer kaybetti.

İhracat rakamlarının Çin'in ekonomisini kısa vadede ilerletmesinin zor olacağını gösterdiğine dikkat çeken Huaxi Securities Co.'nun analistlerinden Cap Xuefeng, daha fazla munzam karşılık indirimi ve ekonomiyi destekleyecek önlemlerin alınması beklentisi olduğunu belirtti. Ancak Cap, önlemlerin ne kadar etkili olacağından emin olmadığını, hükümetin kullanabileceği araçların sınırlı olduğunu söyledi.

Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0.1 kayıpla 2,171.42 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti. CSI 300 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 2,404.38 puana indi. Şanghay endeksi bu hafta hükümetin yavaşlayan ekonomiye karşı harekete geçeceği spekülasyonuyla yükseldi.