Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman tahvilleri, ABD Hazine tahvilleri ile birlikte, Çin'de ihracat büyümesinde görülen çöküşün küresel ekonominin yavaşlamakta olduğu endişelerini güçlendirmesi ve buna bağlı olarak, güvenli liman niteliğindeki varlıklara talebin artması sonucu değer kazandı.

Almanya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi, Fransa'da sanayi üretiminin Haziran ayında durgunlaşmasının Avrupa'nın en büyük ikinci ekonomisinin resesyona yönlendiği endişelerini artırmasının etkisi ile rekor seviyelere doğru düşüyor. Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvilleri ise, diğer açıklanan verinin enflasyonun Temmuz ayında beklenmedik şekilde yavaşladığını göstermesi ile, iki haftalık kayıplarını durdurdu ve bu haftayı yükselişle geçmeye hazırlanıyor.

Londra'da Credit Agricole Corporate & Investment Bank sabit getirili menkul kıymetler stratejisti Orlando Green, "Tüm euro üyesi ülkeler için büyük çaplı bir belirsizlik var" dedi ve "Zayıf Çin verileri bir endişe kaynağı. Zira ihracat Almanya'nın ekonomik performansı için önemli bir faktör. Alman tahvilleri için biraz daha fazla destek bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvillerinin faizi beş baz puan ya da 0.05 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 11:30'da yüzde 1.38'e indi. Bu kağıdın faizi 3 Ağustos'taki yüzde 1.42 seviyesinden mevcut seviyelere düştü. Temmuz 2022 vadeli yüzde 1.75 faizli tahvillerin fiyatı 0.49 ya da 1,000 euro nominal değerli beher kağıt için 4.90 euro yükselerek 103.375'e çıktı.

İki yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi iki baz puan gerileyerek eksi yüzde 0.08'e indi. Bu kağıdın faizi, 2 Ağustos'ta eksi 0.097'ye kadar inerek, Bloomberg'in verileri izlemeye başladığı 1990'dan bu yana en düşük seviyesine indi.

On yıl vadeli Alman tahvillerinin faizi ise beş baz puanlık inişle yüzde 1.64'e geldi.