Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ekonomisi ikinci çeyrekte beklentinin altında büyüyen Japonya'da hisseler, büyüme rakamlarına ilişkin karamsarlık ile Fed'in Amerikan ekonomisini desteklemek için daha fazla teşvik uygulayacağına dair iyimserlik arasında kaldı.

Taiheiyo Cement Corp., beklentinin altında kâr açıklamasının ardından yüzde 4.5 değer kaybetti. Japonya'nın en büyük konut inşaatçısı Daiwa House Industry Co., Fujita Corp.'u alacağını söylemesi sonrasında yüzde 5.2 geriledi. Dai-Ichi Life Insurance Co., Janus Capital Group Inc.'in hisseleri alacağını açıklaması üzerine yüzde 1.1 değer kazandı.

Küresel piyasalarda teşvik beklentileri ve kötü ekonomik temeller arasında bir "savaşın" olduğuna dikkat çeken Sumitomo Mitsui Trust Bank Ltd., GSYH'nin beklentinin çok altında olmasının kötümser beklentileri tetiklediğini, ancak rakamların aynı zamanda Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişleme önlemlerini artıracağı beklentisini de artırdığını söyledi.

Nikkei 225 Endeksi büyük bir değişiklik kaydetmedi ve 8,894.62 puandan işlem gördü. Endeksteki işlem hacmi 30 günlük hareketli ortalamanın yzüde 30 altında seyretti. Geniş kapsamlı Topix Endeksi yüzde 0.1'in altında kazançla 746.93 puana yükseldi.

Japonya'nın GSYH'si Haziran'da sonlanan ikinci çeyrekte yıllık bazda yüzde 1.4 büyüyerek, yüzde 2.3 beklentisinin altında kaldı. Japon ekonomisinin ilk çeyrek büyümesi de yüzde 5.5'e revize edildi.