Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL


İspanya Ulusal Araba Satıcıları Derneği Başkanı Juan Antonio Sanchez Torres, basına yaptığı açıklamada, şimdiye kadar alınan rakamlar doğrultusunda 2012 yılında toplam 2,5 milyon otomobil satışı beklediklerini ancak bunun yüzde 70'inin (yaklaşık 1 milyon 750 bin) ikinci el olacağını kaydetti.

Torres, ikinci el taşıt satışlarının yüzde 60'ının da 10 yaş üzerindeki otomobiller olacağını belirterek, ''İspanya, 2012'yi Avrupa'nın en eski arabalarının olduğu ülke olarak tamamlayacak'' dedi. 10 yaş üzerindeki motorlu taşıtların İspanya'da çok sayıda bulunmasının çevre kirliliğine olumsuz etkileri olduğuna dikkati çeken Torres, 2010'a da yüzde 36, 2011'de ise yüzde 39 olan İspanya'daki 10 yaş üzerindeki motorlu taşıt oranının 2012'de yüzde 45'i bulacağını söyledi.

Oto Galerileri Derneği Başkanı Antonio Romero Haupold da konuyla ilgili olarak ''Maalesef kriz bizi bu yola sürekledi ve ikinci el arabaların yeni arabalar üzerindeki büyük egemenliğinin daha uzun yıllar devam edeceğine inanıyorum'' değerlendirmesinde bulundu. Haupold, vergilerin otomobil sektörünü ''cansızlaştıracağını'' savundu.