Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupalı liderlerin bölgenin borç krizini görüşmek üzeere buluşmasının öncesinde petrol yaklaşık üç ayın yükseğinden işlem görürken brent petrolün varili 114 doları aştı.

Petrol vadelileri dün 4 günlük yükselişine ara vermesinin ardından yüzde 0.8 değer kazandı. Samaras, Merkel ve Hollande görüşmeleri piyasa çevrelerince merakla bekleniyor. Bloomberg araştırmasına göre yarın açıklanacak olan ENerji Bakanlığı raporunun öncesinde ABD petrol arzının bir ayda ilk kez artış kaydettiği tahmin ediliyor.

Nymex elektronik işlemlerdeki eylül teslimli ham petrolün varili 79 sent artışla 96.76 dolar oldu ve Londra'da yerel saatle 10.12'de 96.60 dolardan işlem gördü. Bu 11 mayıs tarihinden beri en yüksek gün içi işlem seviyesi oldu. Kontratın süresi bugün doluyor. Daha aktif olan ekim kontratı ise 61 sent artışla 96.87 dolara ulaştı. En yakın vadeli kontratın fiyatları bu yıl yüzde 2.3 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki ekim teslimli brent petrolün varili 71 sent artışla 114.41 dolara çıktı. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı dünkü 17.44 dolardan 17.55 dolara yükseldi.