Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin önde gelen yatırımcılarından emlak imparatoru Donald Trump, ABD'nin Kasım'daki Demokratlar ve Cumhuriyetçiler arasındaki yarışı kim kazanırsa kazansın, ülkeyi birleştirmesinin ve "düşman" gibi değil, "anlaşma birleştiriciler" gibi davranmasının gerektiğini söyledi.

Eski ABD Başkanı George W. Bush ve şu anki başkan Barack Obama'nın ülkeye zarar veren ve insanları zor durumda bırakan politikalar uyguladığını öne süren Trump, yurtdışında şirketleri destekleyici politika uygulamalarından yana direksiyon kırdığına dikkat çekti.

Bir koalisyonun kurulmasının gerektiğini savunan Trump, yalnızca 2 cepheyle bu işin yürüyemeyeceğini, Kongre'nin hiçbir şeyde anlaşamamasından ötürü buluşmasının da gerekmediğini belirtti.

Trump, bu yaklaşımın ABD'nin itibarını zedelediğini savunarak, kendi deneyimlerinden yola çıkarak, yabancıların artık ABD'ye saygı duymadığını söyledi.

Emlak imparatoru, "Geçtiğimiz yıl 4 milyar kazanan Kolombiya'ya, 350-375 milyar dolar kâr sağlayan Çin'e bakın. Ayrıca bu kazançlar, bu ülkelerin bizim ürünlerimizi yaptıkları ve işlerimizi aldıklarını es geçelim. Bir de bize bakın. Bu çok aptalca" dedi.