Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Euro Bölgesi liderlerinin bölgedeki borç krizinin çözümünde aşama kaydedeceği iyimserliğinin, teknoloji hisselerindeki düşüşle gölgelenmesi üzerine New York Borsası 4 yılın zirvesinde tutunamadı. Standard&Poor's 500 Endeksi yüzde 0.3 düşüşle 1,413.26 puana geriledi. Endeks daha erken saatlerde 2 Nisan'da kaydettiği 1,419.04 puanın üzerine çıkmıştı.

Apple Inc.'in Salı günü rekor kırmasının ardından yüzde 1.4 değer kaybetmesiyle teknoloji hisseleri düşüşe geçti ve hisseler kazançlarını sildi.

Teknoloji hisselerinde genel bir zayıflama görüldüğünü belirten Huntington Asset Advisors'ın para yöneticilerinden Peter Sorrentino, bu yıl teknoloji hisselerinin en çok değerlenen grup olmasından ötürü kâr realizasyonunun da en çok burada görüleceğine dikkat çekti.

S&P 500 Endeksi bu yıl teknoloji ve finansal hisselerinin öncülüğünde yüzde 12 yukarıda seyrediyor.

Yatırımcıların merkez bankalarının büyümeyi dünya genelinde teşvik etmek için harekete geçeceği iyimserliği 1 Haziran'dan bu yana hisseleri destekliyor. Diğer yandan yatırımcıların 30 Ağustos'ta Wyoming'de yapılacak olan Fed toplantısı ve Eylül'deki Avrupa Merkez Bankası toplantılarını beklemesiyle, işlem hacmi ve volatilite düşük seyrediyor.