Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Bazı bakır yatırımcılarının Euro Bölgesi liderlerinin görüşmelerinin talebi olumuz yönde etkileyeceğinden endişe duymaları ve kar satışlarına gitmeleri ile bakır düşüşe geçti, kızıl metal dün 1 ayın yükseğine değmişti.

Londra Metal Borsası'nda işlem gören 3 ay vadeli bakırın metrik tonu Şangay'da yerel saatle 15.00'te 7,585 dolardan alıcı bulmadan önce yüzde 0.8 kadar kayıpla 7,550.25 dolar oldu. Bakırın kontratı dün yüzde 2.4 değer kazanırken 3 temmuz tarihinden beri en çok kazancı yaşamış oldu. New York Comex'teki aralık vadeli bakırın poundu yüzde 0.5 kayıpla 3.4455 dolara düştü.

Xinhu Futures Co analisti Lian Zheng, “Zayıf talep göz önünde bulundurulduğunda bakır muhtemelen daha fazla yükselemeyecek. Avrupalı liderler tatilden dönüyorlar. Borç krizi yine odağa yerleşecek." yorumunda bulundu.

Lüksemburg Başbakanı ve Euro Grubu Başkanı Jean-Claude Juncker bugün Atina'ya gerçekleştireceği ziyaretinde Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras ile ülkenin iki yıllık mali programı üzerinde konuşacak. Avrupa Merkez Bankası'nın planının gelişme göstermeye başlaması ile Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande Almanya Şansölyesi Angela Merkel ile Berlin'de yarınki buluşmasında krizi tartışacak.