Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, İsrail'in İran'a yönelik saldırı tehditlerinin propaganda ve psikolojik savaştan öte bir şey olmadığını söyledi.

Fars Haber Ajansı'nın haberine göre, Salihi, Bakanlar Kurulu sonrası gazetecilerin soruları üzerine İsrail'in son tehditleriyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Salihi, küçük dahi olsa her türlü tehdidi ciddiymiş gibi değerlendirdiklerini ve tehditlere karşı hazırlı olduklarını bildirdi.

İsrail'in saldırı tehditlerini ciddiye almadıklarını belirten Salihi, "İsrail, tehditlerini hayata geçirecek durumda değil" dedi.

"İsrail, gerçekten bir şeyler yapmak isteseydi, bu kadar gürültü koparmazdı" diyen Salihi, "İsrail tehditleri propaganda ve psikolojik savaştan başka bir şey değil" ifadesini kullandı.

Savunma Bakanı Ahmed Vahidi de, "İsrail'in 33 ve 22 gün savaşlarında yenildiğini" ifade ederek, "Siyonistler kimlerle karşı karşıya olduklarını çok iyi biliyor" dedi.

Vahidi, İsrail'in içte ve dışta karşı karşıya kaldığı sorunları örtbas etmek için yeniden tehditte bulunmaya başladığını savundu.

İsrail yönetimi, İran'ın nükleer tesislerinin askeri bir operasyonla vurulmasının masadaki seçeneklerden biri olduğunu bildiriyor.

Tahran yönetimi de buna karşılık olarak, olası bir saldırıda İsrail'in işgalindeki hiçbir noktasının güvende olmayacağını vurguluyor.