Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, yatırımcıların Fed toplantısı tutanaklarını beklemesiyle düşerek Standard & Poor's 500 Endeksi'ni dün kısa bir süreliğine kaldığı 4 yılın zirvesinden indirdi.

Dell Inc., kişisel bilgisayar satışlarının gerilemesiyle bu yılki kâr beklentisini düşürmesinin ardından yüzde 7.2 geriledi. Dell'in rakibi Hewlett Packard Co., piyasanın kapanışı sonrası açıklayacağı kazanç verilerinden önce yüzde 2.4 değer kaybetti. 2. el satışlarının Temmuz ayında son 8 ayın en düşük seviyesinden yükselmeye başladığını gösteren verilerin ardından PulteGroup Inc. yüzde 4.2 yükseldi. Sunrise Senior Living Inc., Health Care REIT Inc.'in şirketi satın alacağını açıklaması sonrası yüzde 60'lık bir sıçrayış kaydetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 gerileyerek New York saatiyle 11:23'te 1,408.16 puana ulaştı. ABD hisseleri, Nisan ayında endeksin son 4 yılın zirvesini gördüğü 1,419.04 puan seviyesinden gerilemesiyle düştü. Dow Jones 63.88 puan, yüzde 0.5, gerileyerek 13,139.70 puan oldu.

Londra merkezli Hargreaves Lansdown Stockbrokers hisse yöneticisi Richard Hunter, piyasanın daha yukarı çıkabilmesi için pozitif bir katalizöre ihtiyacı olduğunu, aksi takdirde son zamanlardaki iyimserliğin haklı olup olmadığını sorgulamaya başlayacağını belirtti. Hunter, "Japon ticaret açığı verileri bu duyguyu düzeltmeye çok da yardımcı olmadı" dedi.