Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, son gerçekleştirilen Fed toplantı tutanaklarının, bir çok politika yapıcının yakın bir zamanda parasal genişlemeyi desteklediğini göstermesiyle günün erken saatlerinde yaşadığı kayıpları telafi etti.

Standard & Poor's 500 Endeksi New York saatiyle 14:02'de yüzde 0.1'den daha az bir düşüş göstererek 1,412.63 puan oldu. Endeks, bugünkü tutanakların saat 14'te açıklanmasından önce yaklaşık yüzde 0.4'lük bir gerileme kaydetmişti.

Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC)'nin 31 Temmuz - 1 Ağustos'ta yaptığı toplantının kayıtlarına göre, "üyelerin çoğu, gelen verilerin ekonomik toparlanmada gözle görülür derecede ve sürdürülebilir düzelmeye işaret etmemesi halinde yakın bir zamanda ilave parasal genişlemeyi destekleyebilecekleri"ni belirtti.

S&P 500, 5 ayın en düşük seviyesini gördüğü Haziran ayından bu yana yüzde 12'ye varan sıçrama gösterirken, dün bir süreliğine son 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı, fakat daha sonra gevşedi. Bu rallinin ana sebeplerinden bazıları Avrupalılar'ın borç krizini yenmeye yönelik çabaları, beklenenden daha iyi gelen ekonomik veriler ve merkez bankalarının küresel toparlanmayı sağlamak için gerektiğinde ilave teşvik yapabileceği söylentileri oldu.

Bugünün erken saatlerinde yaşanan gerilemenin nedeni olarak ise Japon ihracatından gelen düşüş verilerinin küresel talebe yönelik endişeleri arttırmasından kaynaklanması gösterildi.