Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin daha fazla parasal genişleme yapması çağrısını bir üst kademeye taşıyan Chicago Fed Başkanı Charles Evans, esnek para politikalarının, Çin'de dahil olmak üzere, dünya genelinde büyümeye yardımcı olacağını savundu.

Daha fazla parasal genişlemeye gitmek için daha fazla veriyi görmeye gerek duymadığını söyleyen Evans, Çin'in başkenti Pekin'de verdiği röportajda, "Dünya genelinde ekonomisinin güçlendirmek için kim harekete geçerse alkışlarım" dedi.

Fed Açık Para Piyasası Komitesi'nin (FOMC) Ağustos ayı toplantı tutanakları, ABD Merkez Bankası yetkililerinin çoğunun, ekonominin sürdürülebilir bir düzeye çıkarılamaması hâlinde parasal genişlemeye hız vermeye hazırlandığına işaret etti. Bu sene FOMC'da oy hakkı olmayan Evans, daha fazla parasal genişleme söylemini en çok dile getiren üyelerden biri olarak öne çıkıyor.

Evans, iş dünyasından isimlerle görüştüğünde, küresel ekonomi, Avrupa'nın durumu ve mali uçurum risklerine ilişkin birçok belirsizliğin bulunduğunu daha iyi anladığını belirtti.

Çin HSBC imalat endeksi Ağustos'ta 49.3'ten 47.8 puana gerileyerek imalat sanayînin Ağustos'ta daha hızlı daralabileceğine işaret etti. Çin Merkez Bankası Başkanı Zhou Xiaochuan, bankanın Ağustos'ta piyasaya geçici nakit enjekte etmesinin ardından politika faizi ve bankaların munzam karşılıkları indiriminin hâlâ olası olduğunu söyledi.