Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya ve İtalya tahvilleri, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Mario Draghi'nin, bu haftaki politika yapıcılarının toplantısının ardından, borçlanma maliyetlerindeki yükselişi durdurmak için tahvil alım programının detaylarını açıklayacağı beklentisinden destek buluyor.

Almanya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi, Euro Bölgesi'nde imalat sanayinin Ağustos ayında ekonomistlerin beklediğinden daha fazla daralmasının ardından sıfır seviyesinin altında kalmaya devam eetti. Katalonya Bölgesi'nin tahvillerinin notunun geçen hafta Standard & Poor’s tarafından "çöp" seviyesine indirilmesinin ardından, 6 Eylül'de borçlanma ihalesine çıkacak.

Credit Suisse Asset Management Ltd. şef yatırım yetkilisi Stefan Keitel, Bloomberg Television'unda Maryam Nemazee'nin sunduğu "The Pulse" programına yaptığı değerlendirmede, "Euro Bölgesi'nin doğru adım atacağı konusunda güçlü inancımız var" dedi ve "İspanya ve İtalya tahvillerinin mevcut seviyeleri dikkate alındığında, bunlar, kısa ila orta vadede alım fırsatı olabilir" değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi dokuz baz puan ya da 0.09 yüzde puanı düşerek, Londra saati ile 12:08'de yüzde 3.56'ya indi. Temmuz 2014'te vadesi dolacak yüzde 4.75 faizli tahvillerin fiyatı 0.165 ya da 1,000 euro (1,257 dolar) nominal değerli beher kağıt için 1.65 euro yükselerek 102.13'e çıktı. İtalya'nın iki yıl vadeli tahvillerinin faizi ise beş baz puan gerileyerek yüzde 2.75'e indi.

İspanya'nın ülke tahvilleri, Blooomberg ve European Federation of Financial Analysts Societies'in derlediği verilere göre, 26 Temmuz'da, AMB Başkanı Draghi'nin euroyu korumak için ne gerekiyorsa yapılacağı taahhünde bulunmasından bu yana yüzde 2.4 getiri sağladı. İtalyan tahvilleri yüzde 3 getirirken, Alman tahvilleri yüzde 0.2 yükseldi.