Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Alman Şansölye Angela Merkel, Avrupa'daki mali krizde olan rollerinden dolayı piyasalara yönelik ataklarına bir yenisini daha ekleyerek, politika yapıcılar için şimdiki zorluğun, yatırımcıların görüş alanından kaçmak adına borç seviyelerini kesmek için seçmenlerin desteğini kazanmak olduğunu söyledi.

Bugün Abensberg şehrinde katıldığı bir etkinlikte konuşan Merkel, son beş yılda piyasaların "halka hizmet etmediği"ni, ve bir kaç kişinin bir çok kişi pahasına zengin olmasına izin verdiğini belirtti. Merkel, piyasaların, insan emeğinin meyvelerini yok etmesine izin verilemeyeceğini ve hükümetlerin aşırı borç üzerinden piyasaların hoşgörüsüne bırakılamayacağını ifade etti.

Yerel Bavaryalıların doldurduğu bir bira çadırında konuşmasını yapan Merkel "Bizim demokrasimiz için asıl soru şu" diyerek, "Almanya ve Avrupa'da bizler sağlam finansı desteklediğimizde, her zaman için elimize girenden çok elimizden çıkarmadığımızda, yine seçimi kazanabilir miyiz?" sorusunu yöneltti.

Merkel'in bu yorumları, 2013 sonbaharında Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği'nin geleceğini belirleyecek Bavarya bölgesel seçimleriyle aynı anda yapılacak olan federal seçim kampanyasında şu ana kadar en açık ve direkt yorumlar olarak görülüyor.