Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc., yavaşlayan büyümenin kâr marjlarını zorladığı dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'deki halka açık şirketlerin kazanç büyümesi tahminlerini aşağı çekti.

Helen Zhu ve Timothy Moe tarafından kaleme alınan Goldman Sachs raporunda, MSCI Çin Endeksi'nin bu yıl yüzde 1.8, önümüzdeki yıl da yüzde 8.6 yükseleceği öngörüldü. Analistlerin önceki tahminleri endeksin bu yıl yüzde 6, önümüzdeki yıl da yüzde 12.3 kazanç sağlayacağı yönündeydi. Citigroup Inc.'ten gelen bir başka raporda ise kazançların, hükümetin politikaları esnetmesiyle 2. yarıda sıçrayabileceği öngörüldü.

Üçüncü çeyrek kazanç büyümesinin net bir sıçramaya işaret etmeyebileceğini söyleyen Goldman Sachs analistleri Zhu ve Moe, önümüzdeki aylarda kazançlarda daha fazla kesinti beklediklerini belirtti.

MSCI Çin endeksi'ndeki şirketlerin hisse başı kazançları 2012'nin ilk 6 ayında yüzde 2 artış kaydetse de, bir önceki yılın yüzde 28 altında seyrediyor. Çin ekonomisi ikinci çeyrekte yüzde 7.6 ile son 3 yılın en düşük hızında büyüdü.