Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Goldman Sachs Group Inc.'in Çinli şirketlerin kazanç tahminini aşağı çekmesi ve Societe Generale SA'nıın dünyanın en büyük ikinci ekonomisi için zayıf büyüme öngörmesinin etkisiyle Çin Borsası 5 gün içinde 4. kez düşüş kaydetti.

China Construction Bank Corp., Credit Suisse Group AG'nin bankalara kredi taleplerinde azalma ve net faiz marjlarında düşüş uyarısında bulunmasının ardından 5 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Çin'in en büyül baijiu likörü üreticisi Kweichow Moutai Co., bazı ürünlerine zam yapacağını söylemesi üzerine 2 yılın en büyük sıçramasını yaptı. Citic Securities Co., Shenzen Qianhai Hisse Senedi Borsası'nın yüzde 30 hissesini satın alması planının etkisiyle 1 haftanın zirvesine tırmandı.

Şanghay Bileşik Endeksi, China Securities Journal'ın hükümeti yeni teşvik önlemleri çıkarabileceğini yazmasına rağmen yüzde 0.5 kayıpla 2,049.81 puana geriledi. Endekste değer kazanan her hisseye karşılık 3 hisse değer kaybetti CSI 300 Endeksi yüzde 0.5 düşüşle 2,216.81 puana indi; Hang Seng China Enterprises Endeksi de yüzde 0.6 indi.

Piyasada çok fazla aydınlık noktanın olmadığını belirten Zheshang Securities Co.'nun analistlerinden Zhang Yanbin, zayıf ekonominin yatırımcıların aklını hâlen daha kurcalamayı sürdürdüğünü, piyasanın geri gelmesi için politiların gevşetilmesinin gerektiğini söyledi.